Litt om oss.

Hei vi heter Hege og  Torbjørn og vi har nettopp flyttet på landet fordi vi ønsket oss en elghund. Vi bor på Nordkisa og  har 4 barn til sammen i alderen 14 til 21, men bare en 19 åring som bor fast hjemme. Så vi har mye tid til hundene våre.

Hege er vokst opp med 2 små pudler, og Torbjørn med en  Colli. I 1989 fikk Hege "verdens" flotteste Wheaten Virtawheat's Pride and  Glory. I 1991 beholdt jeg en valp fra Pride sitt første kull (han rakk å få 2 kull før han dessverre ble syk). Pronto ble bare hos oss i ca. 8 mnd. da han prøvde å overta sjefsrollen i heimen, noe hans far ikke helt var enig i. Så du kan si det var veldig turbulent noen uker før Pronto ble omplassert. Pride ble 10 år til tross for at han slet med sykdom fra 2 års alder,  var han verdens mest tålmodige gutt og ALLTID glad.

Når jeg skulle ha ny hund i 1999 falt valget på Kerryen ( kunne jo aldri få en wheaten lik Pride), og til denne rasen har jeg også tapt mitt hjerte. Vi har nå Petra som er 7 1/2år og hennes sønn Polo som er 4 år til sommeren.

Da Torbjørn jakter elg og har sittet på post i mange år har han lenge hatt et ønske om en NEG, etter ca. 2 års venting har vi endelig fått lille Tara i hus. Hun elsker Kerryene våre og etter hvert synes de at hun er litt kul også, selv om de synes hun gjør mye ugang :-)

Har jaktet elg i 16 år, og som sagt sittet mange timer på post. Har hele tiden synes det har vært noe spesielt ved å sitte på elg post, men har hele tiden ønsket meg hund. Vårt jakt lag benytter kun løshund, så jeg ble litt nysgjerrig på hvordan bandhunden funger under jakt. Har lest og sett videoer om bandhund jakt og snakket med en del folk i bandhund miljøet. Det som fenger meg ved bandhund jakten er det nære og gode samarbeidet det er mellom hund og fører. Men er fult klar over at det er mye arbeid som skal til for å få til en god bandhund. Det at jeg heller aldri har trent noen hund før gjør jo at det blir litt av en utfordring!! Heldigvis har jeg god kontakt med oppdretteren til Tara, Roald Normo, som veileder meg når det gjelder treningen. Har også meldt meg på bandhund kurs hos Ralf Campbell.
Går for tiden på valpe kurs, og det er ikke noe i veien med lære villigheten hos Tara. Trener for tiden mye på innkalling, kontakt, "sitt" og "bli".  Det som foreløpig er det vanskeligste er innkalling, det er ikke alltid det passer seg å komme "inn" når det så mye annet rart å utforske, men det går bedre og bedre dette også.
Prøver også å sosialisere henne så mye som mulig, Tara er med på jobben hver dag der får hun hilse på mange mennesker. Har foreløpig hvert forsiktig med å ta henne med så mye ut i skogen. Det er ikke lett å finne "elg tom" skog i området hvor vi bor.


 

       Utsikt fra Fjellbo    
Vi giftet oss 29.05.04                   Utsikt fra Fjellbo                                 Hundegården på Fjellbo